Код на продукта: OZ009
Наличност: В наличност
41.40лв.

Приложение:

Като допълващо средство - като антиоксидант за намаляване вредното въздействие на различни външни и вътрешни на организма фактори. При трудно заспиване и непълноценен сън. За поддрържане на общото състояние у възрастни хора. За активизиране на имунната система.

Мелатонинът е хормон, секретиран от пинеалната жлеза (епифизата), намираща се в мозъка. Той се секретира, след като нашите очи регистрират настъпването на тъмнината. Продукцията му намалява през пубертета и продължава да намалява с възрастта. Значението му е, че той помага да се противопоставим на ефектите от стареенето, защитава клетките, усилва имунната система, намалява риска за развитие на някои тумори и положително укрепва съня.

  • Осигурява сън без странични ефекти. Изследванията на д-р Al Lewy от медицинския Университет Орегон-Портланд доказват, че малки дози мелатонин разрешават проблема с безсънието, без странични ефекти върху психиката. Той установява, че мелатонинът дава възможност да се промени биологичния часовник напред или назад, без обичайния за това дискомфортен синдром.
  • Забавя процесите на остаряването. Проучванията на Д-р Keith Kelley му дават основание да предположи, че дефицитът на мелатонин е основен фактор за появата и развитието на процесите на остаряване. Заключението и на много други автори е, че намаленото ниво на мелатонина (4 пъти в периода между 25 и 60 г.)засяга негативно всичките системи на организма, правейки го да работи по-малко ефективно. Д-р Pierpaoli смята, че след 60 годишна възраст допълнителното приемане на мелатонин може да удължи живота на индивида до 90-100 години.
  • Повишава имунната защита на организма.
  • Той е един от най-мощните антиоксиданти, предпазващи от вредните токсични и стресови фактори.
  • Има антираково действие. Множество изследвания на различни автори показват подтискане растежа на карциномните клетки в клетъчни култури и опитни животни. Особено изразен е ефектът при рак на млечната жлеза.

Предлаганият препарат Мелатонин плюс ще ви осигури не само физиологичен здрав сън, но и по-бавно остаряване и по-добра имунна защита

Мелатонинът, произведен от USA Laboratories е от най-доброто фармакологично качество - пречистена хранителна добавка.

Начин на употреба:

Приема се по 1-3 капсули на ден.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Продуктът се употребява като добавка към храната.

Не е регистриран като лекарствено средство, нито е заместител на пълноценното хранене.

Не бива да се ползва без медицинско наблюдение от малки деца, бременни и кърмещи жени.

Състав:

Всяка капсула съдържа - мелатонин - 2mg, Витамин В6 - 10 mg.

Съхранение:

На хладно, проветриво, защитено от пряка слънчева светлина място при температура 15-30º С.

Производител: USA Laboratories, САЩ

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!