Търсачка

Медицински съветник

ИМУНОДЕФИЦИТНИ, ИНФЕКЦИОЗНИ И АЛЕРГИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Основен продукт - Суперкотешки нокът

Особено важно критично звено в организма на съвременният човек безспорно е имунитетът. Слабостта му води до повишен риск от бактериални, вирусни, гъбични и други възпалителни заболявания, както и от различни тумори. В по-леките случаи може да бъде достатъчно за относително кратки периоди (от по 1 -2 седмици) и главно при нужда (настинка, опасност от заразяване) да се приемат двойни съчетания от рода на Суперкотешки нокът + Колд-Х или Суперкотешки нокът + Пикногенол с антиоксиданти. При по-сериозни оплаквания се налага много по-продължително приемане на препаратите и евентуално -тройни комбинации, като например Суперкотешки нокът + Хрущял от акула + Мелатонин плюс или Суперкотешки нокът + Суперселен + Максимум Коензим Q-10, или Колд-Х + Билков аспирин + Вит-А-дей (някоя от 3-те разновидности, а за децата - Командоси). Налага се, разбира се, и комплексно лечение, по възможност с по-малко химия. При алергии освен общите мерки, специфични за тях, е целесъобразно да се взема Антиоксидант или, още по-добре, - Пикногенол с антиоксиданти. Тези препарати, както и Глюкозамин плюс, помагат при възпалителни и алергични процеси, съпровождани от болки в ставите, гърлото, очите и ушите. Фет бърнър може да допринесе за по-бързото изчистване на микробните токсини и алергените, както и за подобряване на храносмилането и на общото състояние.

ОНКОЛОГИЧНИ ПРОЦЕСИ

Основни продукти - Суперкотешки нокът и Хрущял от акула

Днес в много модерни клиники природните средства се прилагат редом с конвенционалните - както за усилване на ефекта от лечението, така и за намаляване на страничните му ефекти. За разлика от операциите, химиотерапията и облъчването, които по правило се прилагат за ограничени периоди от време, природните продукти следва да се пият минимум в продължение на 3 месеца без прекъсване, след което също не се спират, но могат да се редуват или да им се променят дозите. За препоръчване е тройната комбинация: Суперкотешки нокът + Максимум Коензим Q-10 + Антиоксидант, но може да се опитат и двукомпонентните схеми: Суперкотешки нокът + Суперселен или Хрущял от акула + Колд-Х. Под лекарски контрол могат да бъде включен Мелатонин плюс или ДХЕА. В периода на възстановяването често се налага да се лекува настъпилата анемия - за нея вижте по-долу.

СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Основни продукти - Максимум Коензим Q-10 и Здраво сърце

За намаляване на риска и ускоряване на възстановяването при стенокардия, инфаркт, инсулт и смущения в артериалното кръвооросяване на крайниците, средства на избор от природните продукти са Максимум Коензим Q-10 + фет бърнър + Пикногенол с антиоксиданти или Здраво сърце + Билков аспирин + Антиоксидант. Желаещите да ползват двукомпонентна програма с добавки могат да се спрат на Максимум Коензим Q-10 + Вит-А-дей с L-карнитин, бромелаин и гинко, или на Здраво сърце + фет бърнър. Тези продукти помагат и при отслабени интелектуални способности вследствие на нарушаване на мозъчното кръвообращение. Във всички случаи лечението следва да бъде комплексно и да се контролира от лекар-специалист

КОСТНО-СТАВНИ ПРОБЛЕМИ

Основен продукт - Глюкозамин плюс

Най-добрият избор от продуктите на USA Laboratories при ставни възпаления, артрози (шипове) и остеопороза е съчетанието Глюкозамин плюс + Хрущял от акула + Пикногенол с антиоксиданти. В хроничните случаи то следва да се прилага поне 2 месеца без прекъсване. С по-умерено действие е приемането на Глюкозамин плюс заедно с Билков аспирин, или на Хрущял от акула + Омега-3. При ставни проблеми с имунен дефицит вместо хрущял от акула е по-добре да се използва Суперкотешки нокът.

АНЕМИИ, АВИТАМИНОЗИ, БЕЛТЪЧЕН НЕДОСТИГ, ФИЗИЧЕСКО И ПСИХИЧЕСКО ИЗТОЩЕНИЕ. ПРОЛЕТНА УМОРА, СЛЕДОПЕРАТИВНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ДРУГИ НЕДОИМЪЧНИ СЪСТОЯНИЯ

Основен продукт - индивидуално различен, от сферата на витаминно-минералните и аминокиселинните формули

Има големи възможности за избор с цел коригиране на тези състояния чрез продуктите на USA Laboratories. От полезните двукомпонентни съчетания можем да имаме предвид Вит-А-макс + 2323-Нитроамино и Вит-А-дей за жени + Омега-3, а от тройните комбинации: Промаса + Пикногенол с антиоксиданти + Максимум коензим Q-10; ОмегаЗ + 2323-Нитроамино + Командоси (последното се дава и на деца, но с коригирани от специалист дози на първите две средства). Ако се касае за изтощение след агресивни лекарствени въздействия | химиотерапия), възстановяване от наркомании, операции или облъчвания, подходящо е да се взема Суперкотешки нокът + Пикногенол с антиоксиданти + Коензим Q-10 или Промаса + Колд-Х+ Вит-А-дей с L-карнитин бромелаин и гинко. Желаещите просто да се поддържат в добра умствена, физическа и сексуална форма, могат да приемат, ако са мъже, Вит. А-макс + Максимум мъж, а ако са жени - Омега-3 + Вит-А-дей за жени.

ПРИ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ И ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ХАРМОНИЧНО РАЗВИТО ТЯЛО

Основен продукт - Фет Бърнър

Най-сполучливо се решават тези проблеми чрез цялостна стратегия за индивидуален хранителен режим, физическа активност, грижи за кожата и отстраняване на евентуални обменни нарушения. От голяма полза могат да бъдат някои хранителни добавки: Фет бърнър + Максимум Коензим Q1О или L-карнитин + 2323-Нитроамино. Имайки предвид, че фитнес формулите съдържат необходимите аминокиселини и същевременно са нискокалорични, подходящо е едно от храненията да се замени с тях, а същевременно да се приема хром за усилване на ефекта върху мастното разграждане - примерна формула в случая е Промаса + Хром макс 1000. За разлика от някои лекарствени или растителни, но силно възбуждащи формули (съдържащи ефедра, кофеин, кола, гарициния и др. стимуланти), препоръчваните по-горе продукти не само са безопасни, но са и много полезни за общото здраве, независимо от степента на постигнатия ефект върху килограмите. А за мъжете, стремящи се освен към хармонична фигура и към полова мощ, добре е към някои от горните продукти да се прибави Йохимбе или Максимум мъж.

ПРИ ПОДНОРМЕНО ТЕГЛО И ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МУСКУЛАТУРАТА ПРИ ФИТНЕС

Основен продукт - индивидуално различен, от сферата на витаминно-минералните и аминокиселинните формули

USA Laboratories предлага разнообразни възможности за ползване на комбинирани съвременни формули с цел повишаване на активната телесна маса. Измежду най-ефикасните съчетания са: Промаса + Антиоксидант + Омега-3 и Промаса + Вит-А-макс. При интензивно физическо натоварване може да се подобрят постиженията и да се ускори възстановяването чрез формули като 2323-Нитроамино + Коензим Q-10 + ДХЕА или Здраво сърце + Промаса + Аминокиселини с разклонени вериги. За жени и деца с поднормено тегло могат да се препоръчат съответно Вит-А-дей за жени + 2323-Нитроамино и Командоси + Омега-3. Гледайте също раздела за анемии и авитаминози.

ЗАХАРЕН ДИАБЕТ И ХИПОГЛ ИКЕМИЯ (НИСКА КРЪВНА ЗАХАР)

Основен продукт -Хром макс 1000

Органично свързаният хром се съдържа в много от продуктите на USA Laboratories и е един от най-добре проучените натурални регулатори на въглехидратната обмяна. За предотвратяване на честите и тежки усложнения при захарния диабет се препоръчват комплекси от витамини и антиоксиданти, а при хипогликемия добре действат аминокиселинните комплекси. Така при начален диабет може да бъде достатъчно прибавянето към диетата на Хром макс 1000 + Пикногенол с антиоксиданти, докато при напреднали форми се препоръчват съчетанията Хром макс 1000 + Вит-А-дей с L-карнитин, бромелаин и гинко + Суперкотешки нокът (подходяща при инфекциозни и очни усложнения) или Фет Бърнър + Максимум Коензим Q-10 + Максимум мъж (при напълняване, сърдечно-съдови поражения и импотентност). При хипогликемичен синдром добре действат съчетанията Промаса + Фет Бърнър и Хром макс 1000+ДХЕА.

ЕНДЕМИЧНА ГУША И ДРУГИ БОЛЕСТИ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Основен продукт - подбира се индивидуално измежду формулите с минерали и билковите успокояващи и имунорегулиращи средства

За набавяне не само на йод, но и на всички балансирани елементи, необходими за производството на тиреоидни хормони, приемайте Вит-А-дей, в някоя от трите му разновидности. За упражняване на противовъзпалително въздействие и против образуване на възли, добавете Суперкотешки нокът, а при паралелни оплаквания от страна на нервната и сърдечно съдовата системи - съответно Билков диазепам + Здраво сърце или Максимум Коензим Q-10.

МЕНСТРУАЛНИ И КЛИМАКТЕРИЧНИ ОПЛАКВАНИЯ

Основен продукт - Вит-А-дей за жени

Ползвайте комплексна природна програма, за да избегнете или ограничите ползването на изкуствени хормони. От продуктите на USA Laboratories се препоръчват Вит-А-дей за жени + Глюкозамин плюс или Антиоксидант + Омега-3 + Билков антидепресант. С напредване на възрастта влизат в съображение Максимум Коензим Q-10, Мелатонин плюс и ДХЕА.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА МЪЖКАТА ПОЛОВА СИСТЕМА

Основен продукт - Здрава простата

Възпаленията и уголемяването на простатната жлеза, съпровождани често и от нарушения в сексуалните функции, се повлияват добре от Здрава простата + Максимум мъж. Може и Здрава простата + Суперкотешки нокът, особено ако преобладават инфекциите, включително на бъбреците и пикочните пътища. Често половата слабост е последица от сърдечно-съдови заболявания, анемии, авитаминози или диабет и следва да се лекува чрез формули, посочени при съответните основни заболявания. При желание да се активизира както половата функция, така и изграждането на активна мускулна маса при фитнес занимания, прибавя се Йохимбе или Максимум мъж.

НАРУШЕНИЯ В ХРАНОСМИЛАНЕТО

Основен продукт - Фет Бърнър

За намаляване на затрудненията при смилането на храната, склонността към нервни спазми, възпаления и язви на стомаха и червата, жлъчно-чернодробни проблеми и др., се препоръчват допълващи се по действие съчетания, например Фет Бърнър + Суперкотешки нокът или Вит-А-дей с L-карнитин, бромелаин и гинко + Билков антидепресант, или 2323-Нитроамино + Билков диазепам. Доколкото съвременни изследвания сочат, че храносмилателните проблеми често се свързват с алергична непоносимост към определени храни, необходимо е внимание и в това отношение, както и евентуално да се приема Глюкозамин плюс, за който се счита, че блокира действието на някои от вредните съставки в консумираните продукти. Когато са налице недоимъчни състояния вследствие на лошото храносмилане, могат да се имат предвид посочените в съответната статия комплекси от природни продукти.

НЕРВНОПСИХИЧНИ СТРАДАНИЯ, БЕЗСЪНИЕ, УМСТВЕНА УМОРА И ДР.

Основен продукт - индивидуално се подбира измежду Билков диазепам, Мелатонин плюс и Омега-3

Злободневните "проблеми с нервите" изискват комплексно третиране чрез подходящ режим, природни продукти, а в тежките случаи - и психиатричен контрол. В повечето случаи на оплаквания, следствия от превъзбуда на психиката, може да се прилагат комплекси от хранителни и билкови добавки, например: Билков диазепам + Антиоксидант + Мелатонин плюс; докато при преобладаване на отпадналост може да се приема Вит-А-макс + 2323-Нитроамино + ДХЕА. Когато се сменят понижен тонус с раздразнителност, се подбират уравновесяващи формули, напр. Билков антидепресант + Промаса или Максимум Коензим Q-10 + Билков диазепам. При отслабване на паметта и съсредоточаването е ефективно приемането на Пикногенол с антиоксиданти + Вит-А-дей с L-карнитин, бромелаин и гинко + Омега-3 (концентрирано рибено масло), или на 2323-Нитроамино + Фет Бърнър.

ЖИВОТ И РАБОТА ПРИ ПОВИШЕНИ ВРЕДНОСТИ (ОТРОВИ, РАДИАЦИЯ, ШУМ, ЗАРАЗИ, СТРЕСОВЕ ИДР.)

Основен продукт - Пикногенол с антиоксиданти

Фактори, на които са изложени почти постоянно повечето от нас. Рисковете от разнообразни здравни отклонения могат да се намалят до минимум чрез антиоксиданти, имуностимуланти, укрепващи сърдечно-съдовата и нервната система формули. Примери за балансирана профилактика чрез хранителни добавки са съчетанията: Пикногенол с антиоксиданти + Суперкотешки нокът + Максимум Коензим Q-10; или Вит-А-макс + Билков заместител на диазепама + Фет Бърнър; или Вит-А-дей с L-карнитин, бромелаин и гинко + Здраво сърце + Мелатонин (последната, комбинация е особено подходяща програма за възрастни хора). При жени може да се прилага съчетанието Глюкозамин плюс + Хрущял от акула + Вит-А-дей за жени, а при деца Командоси + Омега-3, или Фет Бърнър + Билков аспирин + Антиоксидант (съответно дозирани). Когато освен профилактичен се цели терапевтичен ефект, необходима е и специализирана преценка на състоянието.