Код на продукта: OZ006
Наличност: В наличност
39.00лв. 78.00лв.

Приложение:

За укрепване на опорно - двигателния апарат (кости, стави, сухожилия, мускули).

При болки и схванатост в ставите, затруднено придвижване.

При атрит и шипове.

За по - бързо възстановяване след травми.

За повишаване работоспособността у хора, занимаващи се с физически труд или спорт.

По-възрастните хора често страдат от остеоартрит (артроза, “шипове”), при който има постепенно разрушаване на хрущяла, покриващ краищата на костите при ставите. Глюкозаминъте вещество, което се намира в човешкия организъм, особено в хрущяла, като определя неговото образуване. Ставите се нуждаят от устойчиви хрущяли и хиалуронова киселина (“смазката” в синовиалната течност), за да функционират безпроблемно и без усилие. Глюкозаминът намалява с възрастта. По-възрастните хора трябва да приемат по-големи количества от това вещество. Глюкозаминът помага и за облекчаване на артритните и ревматичните болки, за възстановяване след счупвания и травми, както и за подобряване на постиженията при спортисти.
Традиционният метод на лечение при остеоартрозата са нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) които, освен че не са евтини, не възстановяват разрушения хрущял. Всяка година 25 000 души в САЩ страдат от стомашно-чревни кръвоизливи, директно причинени от НСПВС. Изследванията от Италия показват, че антивъзпалителният и аналгетичен ефект на глюкозамина е от 10 до 30 пъти по-голям от ефекта на НСПВС

  • Производството на глюкозамин в организма спада след 25-та година. Многобройни публикации в САЩ и Европа доказват, че даването на глюкозамин подобрява процеса на възстановяване на ставния хрущял и противодейства на възпалителния процес. Резултатите варират от частично подобрение (без никакви вредни последствия) до драматични “чудеса”, като регистрирани чрез рентген случаи на “порастване” на ставния хрущял и спасяване на тежко болни от ендопротезираща операция.

Има и наблюдения за много други заболявания, включително алергични, успешно повлиявани след продължителен прием на Глюкозамин плюс. Според д-р Дадамо, главен изследовател и популяризатор на учението за живот според кръвните групи, някои храни и подправки съдържат увреждащи клетките субстанции - лектини, а глюкозаминът е една от малкото универсални субстанции, блокиращи тези патогенни молекули.

Лечението с глюкозамин е лишено от странични ефекти и може да продължи дълго. В сравнение с други, синтетични и изолирани продукти, "Дона", "Биона" и др., тук той е включен в по-нискомолекулна, бърза за усвояване формула, която е еквивалентна на почти двойно количество глюкозамин сулфат. Освен това в препарата на USA Laboratories глюкозаминът е в природно съчетание с мощен антиоксидант, получен от гроздови семена, с аминокиселината L-метионин, калций, смилателният и противовъзпалителен ензим бромелаин (от ананас) и най-важните ( и то не само за двигателната система, а и общо за организма) микроелементи: цинк, манган и селен. Това не само подобрява сумарното действие на продукта при костно-ставни проблеми, но и разширява спектъра му на действие чрез профилактично и терапевтично повлияване на сърдечно-съдовата, храносмилателната и ендокринната системи.

  • Бромелаинът е натурален ензим, намиращ се в ананаса, който подпомага храносмилането. Научните изследвания в последните години доказаха, че той има мощно противовъзпалително действие при лечение на ревматичните болести.
  • Манганът е елемент, който участва в състава на много ензимни системи, отговарящи за развитието на костната тъкан и поддържането на ставната течност. Заедно с цинка участват в супероксид-дисмутазните системи, които неутрализират свободните радикали - съществен елемент в ставния възпалителен процес.Цинкът е минерално вещество, необходимо за нормалната функция на ставите. Не е изненада фактът, че неговото ниво в кръвта е намалено при заболявания на ставите. Едно изследване на Д-р W. Niedmejer в Journal of Chronic Discases потвърждава този факт.
  • Екстрактът от семките на гроздето е флавоноидът на проантоцианидина (търговски наименования агоксил и подобните пикногенол и ендотелон) - най-мощният познат до сега антиоксидант. Той не само спомага за овладяване на възпалителния процес, но е и необходим за изграждане на съединителната тъкан на капилярите и хрущяла. Добър е и за предпазване на кръвоносните съдове навсякъде по тялото, за очите и против алергии.

Предлаганият препарат Глюкозамин плюс е едно мощно и ефективно средство за профилактика и лечение не само на остеоартрита, но и на другите ставни, обменни и съдови заболявания, както и на ставно-сухожилните възпалителни процеси, които са така чести при спортисти и възрастни индивиди.

Състав в препоръчителния дневен прием от 2 таблетки: Глюкозамин хидрохлорид - 500 mg, Калций - 250 mg, Бромелаин - 125 mg, Селен - 100 μg, L-метионин - 40 mg, Цинк - 15 mg, Екстракт от гроздово семе - 5 mg, Манган - 4 mg

Начин на употреба:

Приемайте по 2 таблетки на ден.

Дa не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да се съхранява на хладно, проветриво, защитено от пряка слънчева светлина и недостъпно за малки деца място.

Производител: USA Laboratories, САЩ

Поръчки: Всички направени поръчки се потвърждават на посоченият при поръчката телефон. При направена поръчка, очаквайте обаждане от наш служител. За Ваше улеснение, може да използвате бутона "Бърза Поръчка", за да поръчате без регистрация.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Свързани продукти